Een Oosters geïnspireerd interieur

Harmonie is een van de meest herkenbare en belangrijkste kenmerken van een Oosters geïnspireerd interieur. De indeling van de kamer(s) wordt bewust gemaakt waarbij er plek gecreëerd wordt voor meubelstukken en accessoires die de warmte van de kamer naar voren zullen laten komen. Een aantal kenmerken van een Oosters interieur zijn als volgt:

–          Harmonie

–          Kleurgebruik

–          Indeling

Met kleur behaal je grote effecten

Hierbij is kleur een van de belangrijkste aspecten, hiermee kan je een kamer namelijk tot leven laten komen. Veel van de kleuren die gebruikt worden hebben zijn in samenhang samen en hebben een ingetogen uitstraling die afgemaakt wordt door veel kleurrijke accessoires. Je kunt bij kleurcombinaties voor een Oosters geïnspireerd interieur denken aan dieprood, donkerblauw en zwart maar ook aan saffierblauw, okergeel en jade wie dit allemaal net even te heftig vindt, dan kan kiezen voor een scala aan grijstinten met bruine accenten of voor de nieuwste wit tinten aangevuld met wat zilver of goud.

decoratie midden-oosten voorbeeld

Naast de kleuren zijn ook de vormen van meubels en accessoires van belang voor een harmonieus geheel. Door te kiezen voor natuurlijke materialen en ongecompliceerde vormen krijg je vaak het mooiste geheel. Het doel is om met eenvoud en soberheid een bepaalde helderheid te creëren die ervoor zorgt dat je het effect behaalt dat je wenst. Er zijn diverse materialen die je kunt gebruiken in je Oosterse interieur, hieronder vind je een lijstje;

  • Steen, bamboe, katoen, hout, papier, wol, houtsoorten
  • Aluminium of andere metalen
  • Fluweel, velours, zijde, leer

Eigen smaak bepaald alles

Natuurlijk is de materiaalkeuze ook een kwestie van je eigen smaak, maar wanneer je het bij de natuurlijke producten houdt kan je eigenlijk geen verkeerde dingen doen. Daarnaast moet jij je prettig voelen in je huis. Dus wanneer jij vindt dat je met een Oosterse lamp in je Nederlandse huiskamer al een Oosters interieur hebt – is dat natuurlijk ook een prima keuze (en oplossing!)